G. Revers. Illustraties H. van Kruiningen. Mulder en Co Amsterdam 1931.

Onder de naam G. Revers schreef Gerard van het Reve de vader van Karel en Gerard van het Reve een aantal kinderboeken. Reve sr. was journalist en schrijver. Hij gebruikte allerlei pseudoniemen waarvan Gerard Vanter de bekendste was. Voor zijn kinderboeken gebruikte hij G. Revers als naam. Zijn zoons waren dol op de boeken van hun vader. Gerard had ze op zijn verlanglijstje staan.

Een van de jeugdboeken heet De Wonderlijke avonturen van Jonkheer Stribbel. Jonkheer Stribbel is een vreemde snoeshaan die de wereld rondgaat met een dichtende zebra genaamd Karel en een hondje genaamd Bas. Op een dag vriest het 60 graden, en Stribbel wil ondanks die temperatuur toch gaan schaatsen.

Ze maken met z'n drieŽn een bijzondere tocht waarbij hondje Bas stijf als een plank bevriest en de zebra de vermoeide jonker op zijn rug moet nemen. En of dat allemaal nog niet genoeg is rijden ze de volgende dag ook nog een echte wedstrijd tegen de groenteman en zijn zoon om een ham. De jonker en de zebra verliezen de strijd.

Fragment:

Karel klemde zijn voorste benen stevig om het middel van de Jonker vast en ze maakten streken van tien en vijftien meter. Maar de groenteman en zijn zoon waren zulke goede schaatsenrijders, dat ze de Jonker ineens in het midden van de bocht voorbij schoten...

En nu werd het een strijd op leven en dood. Dan was de jonker voor, en dan weer de groenteman. Aan weerszijden van de baan stonden de mensen te roepen en te schreeuwen. Maar nu was de groenteman voor en bleef voor tot groot verdriet van de Jonker en Karel verloren zij de strijd. Iedereen feliciteerde de groenteman en zijn zoon.

"Het is erg jammer, maar eerlijk is eerlijk. U heeft de strijd gewonnen en u heeft bewezen dat u harder kunt rijden dan wij." zei de Jonker tegen de groenteman. De winnaar kreeg de ham. Huiverend en bibberend van de kou trokken de mensen weer naar huis. Iedereen was het er over eens, dat ze in geen jaren zo'n mooie wedstrijd hadden gezien.