Emmy Tollenaar. Nannie van Heusde. Illustraties Nans van Leeuwen. Kluitman, Alkmaar 1933.

Een jeugdroman voor bakvissen. Een en al levensgeluk. De meisjes heten natuurlijk Babs, Loes en Puck. Het zijn de standaardnamen in dit genre meisjesboeken. Als vader voor een tijd naar IndiŽ vertrekt, gaat Nannie bij tante Ida in Haarlem wonen. Na wat eerste strubbelingen begint Nannie zich toch wel thuis te voelen, zeker als ze gaan schaatsen met de jongens en meiden van haar nieuwe klas. En dan komt ook nog het Polygoon om het sleeŽn te filmen.

Fragment:

Iemand gaf Nan een duw in haar rug en daar gingen zeÖ. Een hele rij sleeŽn achter elkaar. 'Dat brengen we er nooit goed af,' voorspelde Molly somber. Voor haar derailleerden twee sleetjes, maar Molly stuurde er handig precies tussendoor.

Eén van de sleeŽn had door de botsing zo'n zet gekregen, dat hij met bestuurder en al achterstevoren naar beneden gleed. Nan gierde van plezier. Het ging zalig. En de wind in je gezicht.

Bij de bocht stond weer een man met een filmtoestel. Hij richtte het op Molly en Nan, toen die langskwamen en draaide af. Nan stak baldadig haar tong uit en keek nog eens lachend om.